Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie wordt in de literatuur vaak omschreven als bewegingstherapie. Anders verwoord betekent dit dat we herstel van het lichaam gaan sturen door middel van beweging. 

Er bestaan doorgaans twee fases in dit herstel. Gedurende de eerste fase proberen we ervoor te zorgen dat alle schakels binnen ons lichaam optimaal functioneren. We zoeken hiervoor naar de meest optimale mogelijkheid voor u, als patiënt.

In de tweede fase leren we om alle mogelijkheden van deze schakels terug correct te gebruiken. Ook dit probeer ik, samen met u, op uw ritme te bekomen.

Sportbegeleiding en blessurepreventie

Heb je al lange tijd last van terugkerende blessures? Boek je geen vooruitgang meer?

In B-Strong wordt het lichaam gezien als één geheel. Als één schakel niet langer optimaal werkt, zal dit zijn invloed hebben elders in het lichaam.

Om optimaal te presteren, is het van cruciaal belang dat ook je lichaam in topvorm verkeert. Daarom worden jouw specifieke suboptimale patronen opgespoord en geoptimaliseerd.

Pre- en postoperatieve revalidatie

Na een operatie wordt er op een progressieve manier gewerkt aan jouw herstel met respect voor wondheling en weefselherstel. De therapie wordt hierbij aangepast aan jouw vragen en noden.


In sommige gevallen kan het ook goed zijn om voor een operatie al enkele sessies te volgen. Hiermee proberen we jouw lichaam in een zo perfect mogelijke staat te brengen om je herstel na de operatie zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Dry Needling

Dit is een recent ontwikkelde behandelmethode om spierpijn ten gronde aan te pakken.
Als een spier overbelast geraakt door intense training of langdurig bureauwerk, kan deze verkrampen en zogenaamde spierknopen (Triggerpoints) ontwikkelen. 

Met een fijn naaldje wordt dit triggerpoint aangeprikt. Dit kan gepaard gaan met een lokale spiercontractie (local twitch response), waarna de spier zich beter zal kunnen ontspannen.

Deze behandeling staat natuurlijk niet alleen. Hieraan zijn houdingsadvies, trainingsadvies, oefeningen en andere tips gekoppeld zodat deze triggerpoints niet terugkeren.

Manuele Therapie

Dit postgraduaat is een vervolgopleiding op die tot kinesitherapeut. Hierin worden de manuele vaardigheden verdiept en uitgebreid.


Een onderdeel hiervan zijn de manipulaties
(het “kraken”) om gewrichtsblokkages te verhelpen en zo het herstelproces te bevorderen en te sturen.

Daarnaast wordt er ook sterk in gezet op het klinische redeneerproces achter allerlei aandoeningen aan de gewrichten, spieren of zenuwen.

Het lichaam is een geheel van systemen, eerder dan een verzameling van losstaande deeltjes.